Da Dia Reef - Ho Viet Vinh Architect & Partners
Da Dia Reef panorama, Phu Yen-Vietnam, photo by Vinhho.2016

The interlocking rock columns are arranged naturally,

Shoulder and shoulders depict rapids,

Standing likes the shape of the mountain,

Look down at the waves of the sacred place.

Ho Viet Vinh

Next project | RETREAT HOME

Nestled quietly under the canopy of the coconut forest swaying in the gentle breeze, the simple house comes into existence thanks to the reflections of the dawn sunlight. The house has a simple modern look, inheriting the shape of a traditional house with 3 compartments and 2 wings, with a large veranda surrounding it. The veranda is a transitional space and acts as a climate regulator for the whole house. Not only that, but it is also a place where countless activities connect people with the surrounding open space. The rooms all open to the garden and the doorways pull the garden into its deepest recesses. The nuanced transitions of time and space also take place in the cut of this patio.

Next project | Dragon d’Annam

The Dragon d’Annam is a place where the mountains and the sea come together, standing between the South and the North, the land is high, the mountains and rivers are surrounding. In waterways, there are Thuan An and Tu Hien the mouth of the sea bay,  which are deep and dangerous; by road, Hoanh Son and Hai Van gates are blocked; The great river opens  the front, the high mountain protects  the back, the adoration dragon and guard tiger, the place is solid, it is arranged by heaven and earth, it is truly the king's capital.
Source: According to the national history of the Nguyen Dynasty

Description

Exucuted in April 2020.

Styles

Lyrical Abstract

Technique

Acrylic on Canvas

Dimensions

97 Wx 130  H x 4 D cm

The authenticity of this work has been confirmed by the HVV Architect &Partners. A certificate of authenticity maybe delivered by the Company upon request to the buyer.

Vinhho Biography

Ho Viet Vinh, a Vietnamese, graduated with a Bachelor of Architecture degree in 1995 from the University of Architecture of Ho Chi Minh city, Viet Nam; he received the award for the creative design in the Final Year. He is a Registered Architect in Viet Nam and also a Registered Urban Planner in Ho Chi Minh city, as well as a Member of Association of Architects and Urban planners of Viet Nam. Ho Viet Vinh career began in 1995 when he did some competitions in Ho Chi Minh city. He becomes lecturer of Urban planning Department of University of Architecture in 1995. In 1998 He received second prize of international competition held by Summer workshop of Cergy Pontoise-France with subject “Ho Chi Minh city and Saigon river”. In 2005 He awarded special prize of international competition held by Summer workshop of Cergy Pontoise-France with subject “Can Gio Emotional city”. In 2010 he participated the International Visistor Leadership Program of USA in subject Sustainable Urban Planning. In 2015 He is choosen by Lebadang Creative Foundation to design the Lebadang Memory Space Museum in Hue.  It was at this time that He becomes Director of that Fund.

Next project | CAN GIO EMOTIONAL CITY

Can Gio Clam beach panorama-Photo by Vinhho

The aim is to improve the links between Can Gio and other provinces such as Vung Tau. As the city of Ho Chi Minh gets bigger, more and more infrastructures are needed and the ecology of Can Gio could get damaged. A special emphasis is put on developing the links with nearby beach resort of Vung Tau. First, through a network of speedboats and later with the construction of a tunnel under the sea. While the Jury found the tunnel proposal to be highly arguable, they do acknowledge that the previous approved masterplan does not make enough provision for improving these links. Team 4 made those links a central objective.

Can Gio Master Plan

Another axis of development displayed by the team is the diversification of tourism activities. These could include walks or boat trips through the mangrove but also farms visits, beach activities and visits to nearby provinces made easily accessible with the new links. A project of reclaiming land to create two artificial islands just off the coast at the eastern and western end was also put forward by the team. These islands would host diverse tourism activities.

These objectives will not be met unless the infrastructure is improved. A system of speed transportation needs to be implemented. It should respect the environment and limit the pollution and it will bring Can Gio closer to nearby development areas. Fresh water needs to be supplied for citizens and tourists. A water collection and recycling system should be used to make better use of a precious resource and to avoid pollution of the water. Construction of eco houses will counter-balance the development of infrastructure. All other means of transport will also be environmentally friendly.

The project aims at enhancing the quality of life of the inhabitants of Can Gio. This will be achieved by retaining the activities of farming, and along the beach and by upgrading them. Locals will be encouraged to join the services, trade and production activities in order to serve the needs of tourism. Local traditional activities will be increased so people who live in the forest or on the beach or river can share their way of life. Many public spaces and associated activities of leisure and entertainment will be created.

The south of Can Gio along the beach will be developed and will pay particular attention to maintain links from the forest to the sea. There will be 6 types of links: an agricultural production axis, a commercial axis, a festival axis, a handicraft village axis, a traditional market axis and a public space axis.

The ultimate goal of this proposal is to enhance people’s senses and emotion, thus creating an ‘emotional city’. Visitors and locals alike will be able to listen to the sound of the forest and to the sound of the beach They will enjoy spectacular views of the sea and of the forest. They will swim and touch the waves or touch the forest. They can smell the air of the sea and discover the complex fragrances of the mangrove. They can taste the local production of seafood from the river or from the sea. Their emotions will be enhanced by the history, the culture and the tradition of Can Gio.

Ho Viet Vinh – Leader Architect, Urban Planner
Pham Phu Cuong – Architect
Nguyen Hong Minh – Architect
Hoang Anh Tu – Architect, Urban Planner
Pham Anh Tuan – Architect, Urban Planner
Nguyen Anh Tuan – Architect, Landscape Architect

Team 4, being composed of Vietnamese professionals only, Leader by Architect Ho Viet Vinh, had very strong insights about the future of Can Gio. It set itself a number of objectives to be achieved through the development of Can Gio. These included the protection of the mangrove, including both the core and transition area, to make full use of the local production activities and to develop them, to protect the water from pollution from the Saigon-Dong Nai river and from the sea.

Team 4 was awarded a special mention by the Workshops of Cergy- Pontoise.

Next project | The PIG House

Concept design

Ancient Greek legend has it that the pig was the favorite animal of Demeter – goddess of crops and farming on earth. This was the holiest god for the Greeks. Since ancient times, people have used pigs to sacrifice this goddess. The magical transformation that turns humans into pigs appears in many myths, such as in Homer’s epic Odysseus. In this story, the crew of the hero ship was turned into pigs by the goddess Circe. Pig is one of the 12 animals that represent the 12-year cycle of Dizhi of China, Vietnam, Japan, Korea, North Korea and many other countries in Asia. It is associated with the Zodiac Pig. Those who believe in Chinese astrology have always attached pig characteristics to people born in the year of the Pig. Those born in this year are often considered lucky and have a prosperous and leisurely life. PIG House is life within and beyond the form of this animist.

PIG House Model

Next project | Lake Community PARK

LAKE  COMMUNITY PARK based on five core values such as:

1.         Green lung with water surface of the whole area over 23% and natural coverage of over 16%;  

2.         Central location connecting to neighboring areas and the center of Hue city;

3.         Transport hubs (TOD) combined with national highways, railways and aviation systems;

4.         Balanced space between ecological, agricultural and eco-residential areas.

5.         Increased land use value by diversifying functional based on ecological footprint.

Next project | The Ideas competition for Thu Thiem Master Plan

The idea for the Thu Thiem master plan is to create a peninsula filled with trees and water. The urban spatial morphological structure is towards the average spatial scale in harmony with the existing urban space scale. The central square is connected by canals that lead the flow through the wetland forest. Surrounding the Saigon River are open parks, creating a gap connecting with the high-density  urban space on the west bank of the Saigon River.

The idea of ​​​​the master plan of the Thu Thiem new urban center has surpassed more than 29 other contest projects (14 international and 15 Vietnamese), becoming one of the projects that won the high prize after the project selected by SASKI Inc. Company.  Some ideas of this alternative have been added in the detail planning of the concept of SASAKI.

The selection committee includes famous urban experts at home and abroad such as: Professor John Lang-New South Wales, Professor William S.W. Lim-Singapore, Prof. Nguyen The Ba, Prof. Nguyen Manh Thu, …).

The late Prime Minister Vo Van Kiet looked at the plan

PROJECT INFO

Type:Urban planning
Area730 hectar
Year:2003
Location:District 2, Ho Chi Minh City
Team:Professor Nguyen Trong Hoa
Master of Urban plannning Ho Viet Vinh

Next project | Forest Station

Returning to the forest is like being immersed in pure silence. Each breeze caressing the skin penetrates deep into each cell to wake up the body after a long deep sleep. The breath slowly fills all the skin, making the whole body immersed in the sweetness of heaven and earth. Returning to that place is the way returning your true home.

Returning to the forest is like being immersed in pure silence. Each breeze caressing the skin penetrates deep into each cell to wake up the body after a long deep sleep. The breath slowly fills all the skin, making the whole body immersed in the sweetness of heaven and earth. Returning to that place is the way returning your true home.

Type:Art Studio  
Year:2021
Location:Suoi Rao
Team:Ho Viet Vinh
Quynh Nguyen
Nhat Nguyen
Ngo Dang Linh

Next project | Wooden Carving House

For generations, the wood carving skills of Hue carpenters have been recorded in history. Embossed strokes on the arms, upper, piercing, tickle have revealed the subtlety that lies in each wood grain. The touch is really delicate, when the chisel touches the wood grain to remove the excess, the shape of the phoenix flowers and leaves appears in the emptiness of space. The touch of the wooden panel is not simple, the dual frame system creates a “layer overlap”, creating space depth, turning the limit into infinity. Thanks to these decorations, Hue’s palaces, temples, palaces, mausoleums and houses have transcended material limitations to reach the heights of emotional art to become a UNESCO World Heritage. The proud lies in the delicately carved soul of the talented craftsman from all over the country, wanting to offer beauty to the Buddhas, the Kings and the Ancestors.

PROJECT INFO

Type:Garden House  
Year:2012
Location:Thu Duc City
Team:  Ho Viet Vinh
Duong Dinh Vinh

Next project | The AMBIGUITY Space

Space in Between
The layered space by buildings

Next project | Maison de Corail


Maison de Corail

A PRIVATE CONTEMPORARY ART HOUSE, THE MOST MAGNIFICENT, STATE-OF-THE-ART AND UNIQUE ONE IN SOUTHERN VIETNAM.

The concept of the project is a hybrid space, there is no determination or boundaries. We want a space that integrates botany, meditation and art where people can feel free to take care of themselves, slowly with relaxation. Using nostalgia and natural matter, crafted by artisan hands, paintings that desire to finding beauty in imperfection but real environments. The facade make by breezeway blocks to allow sun and wind in, to avoid artificial air conditioning systems. The general purpose is to create a minimalist lifestyle in which a slow passing of time. The lava stones react shades to the sunlight movement along the day. Various forms are manifested by the light gradually moving. A spiral staircase along the courtyard has a rendered banister and concrete treads. It leads up to an open art workshop and meditation space.



“Ẩn tàng chốn lạ mà quen
Lá chen mây trắng hoa chèn sắc hương
Ngõ vương ánh nắng qua đường
Yêu thương đọng lại khu vườn ngày xưa.”



“Strange but familiar hidden place

Leaves insert flowers into white clouds

Light alley across the street

Love leaves the old garden. ”

Architect Ho Viet Vinh



















































































































































PROJECT INFO
Type:Residential
Year:2020
Location:Ho Tram, Ba Ria Vung Tau
Team:Ho Viet Vinh
Tran Thanh Hai
Le Van Thoi
Ngo Dang Linh
Contractor:Cuong Quang Construction
Interior Designer:Ho Viet Vinh
Photographer:Ho Viet Vinh
Structural Engineer:Nam Viet