S T I L L N E S S - Ho Viet Vinh Architect & Partners

HO TRAM
2019

Size
450 Sq.m

Project Team
Ho Viet Vinh, Tran Thanh Hai, Tran Thi Thu Ha

Collaborators Quang Nhat Furniture, RitaVo Company, KOHLER

Next project | RETREAT HOME

Nestled quietly under the canopy of the coconut forest swaying in the gentle breeze, the simple house comes into existence thanks to the reflections of the dawn sunlight. The house has a simple modern look, inheriting the shape of a traditional house with 3 compartments and 2 wings, with a large veranda surrounding it. The veranda is a transitional space and acts as a climate regulator for the whole house. Not only that, but it is also a place where countless activities connect people with the surrounding open space. The rooms all open to the garden and the doorways pull the garden into its deepest recesses. The nuanced transitions of time and space also take place in the cut of this patio.

Next project | The AMBIGUITY Space

Space in Between
The layered space by buildings

Next project | Vietnam Traditional Architecture & Art

Vietnam traditional Architecture and Art gallery is including buildings of 3 regions of Vietnam: Hanoi-Hue-Saigon. Select works based on typical artistic values ​​of Dai Viet culture (Northern region), Champa culture (Central region) and Oc Eo culture (Southern region). Types of architecture include: communal houses, temples, pagodas, palaces, tomb houses, houses, …. with wood, stone and terracotta materials. In addition to architectural works, the space also displays wood carvings, stone sculptures and unique decorative details.

PROJECT INFO

Type:Art Gallery
Year:2015
Location:University of Architecture of Ho Chi Minh City
Team:Ho Viet Vinh
Mai Que Vu

Next project | Forest rain

Forest rain


Streams of water flowed horizontally like a loom, drawing horizontal lines across the sky. The thick fog hides a forest in the dark night.


“Water jets are arranged vertically and horizontally,

Engraving a painting.”

Ho Viet Vinh.2020

Description

Exucuted in April 2020.

Styles

Lyrical Abstract

Technique

Acrylic on Canvas

Dimensions

97 Wx 130  H x 4 D cm

The authenticity of this work has been confirmed by the HVV Architect &Partners. A certificate of authenticity maybe delivered by the Company upon request to the buyer.

Vinhho Biography

Ho Viet Vinh, a Vietnamese, graduated with a Bachelor of Architecture degree in 1995 from the University of Architecture of Ho Chi Minh city, Viet Nam; he received the award for the creative design in the Final Year. He is a Registered Architect in Viet Nam and also a Registered Urban Planner in Ho Chi Minh city, as well as a Member of Association of Architects and Urban planners of Viet Nam. Ho Viet Vinh career began in 1995 when he did some competitions in Ho Chi Minh city. He becomes lecturer of Urban planning Department of University of Architecture in 1995. In 1998 He received second prize of international competition held by Summer workshop of Cergy Pontoise-France with subject “Ho Chi Minh city and Saigon river”. In 2005 He awarded special prize of international competition held by Summer workshop of Cergy Pontoise-France with subject “Can Gio Emotional city”. In 2010 he participated the International Visistor Leadership Program of USA in subject Sustainable Urban Planning. In 2015 He is choosen by Lebadang Creative Foundation to design the Lebadang Memory Space Museum in Hue.  It was at this time that He becomes Director of that Fund.

Next project | Marina Saigon Villa

Lifestyle in marina has its own taste and the lifestyle at Marina Saigon Villa is special in the way you enjoy your own life. Even if you’ve never owned a yacht, you’ll easily join the club of hobby-loving descendants of nineteenth-century European aristocrats. Starting from the Marina with sparkling turquoise sails at the place of every villa, you manually control the yacht to satisfy conquering emotional moments.

Every time you step on the yacht, you will understand that time is never an issue for you to come to the trading center and stock exchange right in the heart of Saigon Trade Center.

  • After a few minutes on the yacht, you have touched your favorite golf club.
  • About 30 minutes to cross the Saigon River to enjoy the fresh air in Can Gio Unesco Biosphere Reserved and only that much time to go upstream to Cu Chi tunnels or anywhere you want to go.
  • Discover the beauty of the landscape of the vast river and sky.

PROJECT INFO

Type:Residential
Year:2015
Area:20 hectares
Location:District 2, Ho Chi Minh City
Team:Ho Viet Vinh
Tran Thanh Hai
Nguyen Dinh Nhat Thu
Truong Anh Thu

Next project | Forest Station

Returning to the forest is like being immersed in pure silence. Each breeze caressing the skin penetrates deep into each cell to wake up the body after a long deep sleep. The breath slowly fills all the skin, making the whole body immersed in the sweetness of heaven and earth. Returning to that place is the way returning your true home.

Returning to the forest is like being immersed in pure silence. Each breeze caressing the skin penetrates deep into each cell to wake up the body after a long deep sleep. The breath slowly fills all the skin, making the whole body immersed in the sweetness of heaven and earth. Returning to that place is the way returning your true home.

Type:Art Studio  
Year:2021
Location:Suoi Rao
Team:Ho Viet Vinh
Quynh Nguyen
Nhat Nguyen
Ngo Dang Linh

Next project | Vertical Green Highrise

The high-class Condotel hotel complex creates a connection with the tourist landscape of Cap Saint-Jaques beach, connecting with the coast and surrounding urban public activities, creating an attractive destination for tourists and users. An open space with a variety of services will become a public space where shopping-entertainment-rest and relaxation activities will take place day and night. The complex of 2 towers with 40-storey and 10-storey service podiums with a total usable area of ​​up to 130,000 sq.m will create vibrancy for Cap Saint-Jaques beach city. Active spaces with expansive views of the sea will create a connection between the building and the surrounding beautiful landscape. All functional spaces are open and filled with sunlight, green grass and harmonize with the surrounding sky and deep blue ocean. The system of squares, flower gardens, waterfalls, green walls will create attractiveness for the project.

PROJECT INFO

Type:Highrise Tower  
Year:2016
Location:Cap Saint Jacques  
Team:Ho Viet Vinh
Pham Tu  

Next project | Mine Art Gallery

Cam Pha coal mine was established by the French in 1886 with the name Société Francais des Charbonneges du Tonkin under King Tu Duc. The stratigraphic structure of the coal mine is deepened in the shape of deep underground terraces. The coal seams gradually revealed themselves in the light that cut through the valley. The jet black color of greed mixed with the reddish brown color of the earth and the dry dust in the air: all blended to create abstract colors tinged with depth. The project is inspired by the block of coal seams that overlap in opposite directions. An inverted image of the coal seam structure to represent the remaining void. Construction materials are taken from coal seams to form stacked bricks. Space, materials and scenery seem to blend together to create the mood of the miners.

PROJECT INFO

Type:Gallery  
Year:2016
Location:Campha City  
Team:Ho Viet Vinh
Mai Que Vu  

Next project | Maison de Corail


Maison de Corail

A PRIVATE CONTEMPORARY ART HOUSE, THE MOST MAGNIFICENT, STATE-OF-THE-ART AND UNIQUE ONE IN SOUTHERN VIETNAM.

The concept of the project is a hybrid space, there is no determination or boundaries. We want a space that integrates botany, meditation and art where people can feel free to take care of themselves, slowly with relaxation. Using nostalgia and natural matter, crafted by artisan hands, paintings that desire to finding beauty in imperfection but real environments. The facade make by breezeway blocks to allow sun and wind in, to avoid artificial air conditioning systems. The general purpose is to create a minimalist lifestyle in which a slow passing of time. The lava stones react shades to the sunlight movement along the day. Various forms are manifested by the light gradually moving. A spiral staircase along the courtyard has a rendered banister and concrete treads. It leads up to an open art workshop and meditation space.



“Ẩn tàng chốn lạ mà quen
Lá chen mây trắng hoa chèn sắc hương
Ngõ vương ánh nắng qua đường
Yêu thương đọng lại khu vườn ngày xưa.”



“Strange but familiar hidden place

Leaves insert flowers into white clouds

Light alley across the street

Love leaves the old garden. ”

Architect Ho Viet Vinh



















































































































































PROJECT INFO
Type:Residential
Year:2020
Location:Ho Tram, Ba Ria Vung Tau
Team:Ho Viet Vinh
Tran Thanh Hai
Le Van Thoi
Ngo Dang Linh
Contractor:Cuong Quang Construction
Interior Designer:Ho Viet Vinh
Photographer:Ho Viet Vinh
Structural Engineer:Nam Viet





Next project | The VIDE Villa

VIDE Front Facade
VIDE Section
VIDE Sketches